Zie ginds komt de stoomboot…

Nog even wachten en dan is het zover… Op (koop)zondagmiddag 24 november om 12.30h barst het feest voor de intocht aan de Waalkade los. Om 13.00h komt de Sint hier aan en wordt hij welkom geheten door de burgemeester. Natuurlijk nemen de Sint en zijn Pieten de tijd om de kinderen te begroeten! Om 14.00h zet het feest zich verder voort in de binnenstad, op de Groenmarkt, waar de kinderen de Sint ook een handje mogen geven. Uiteraard ontbreken de pepernoten en het snoepgoed niet!

Naast de intocht zijn er nog meer feestelijke activiteiten rondom Sinterklaas georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een Dichtpiet in de stad! Dichtpiet is te vinden door de gehele binnenstad op zaterdag 23 en 30 november tussen 11.00h en 16.00h en op koopzondag 1 december tussen 12.00h en 16.00h. Dichtpiet beschikt zelf over een typemachine en maakt speciaal voor de mensen die een sinterklaascadeautje hebben gekocht een gedichtje. Want, een gedichtje van Dichtpiet, wie wil dat nou niet?

Tot slot is er dit jaar in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland een speciale Pietenspeurtocht georganiseerd! De speurtocht begint op koopzondag 24 november en eindigt met een Sinterklaasevenement op 4 december in Zinder. De Sint heeft dit jaar al zijn Pieten op de foto gezet, maar helaas ontbreken er foto’s. Deze foto’s zijn kwijtgeraakt, maar misschien willen de kinderen de Sint helpen met zoeken… Er zijn 21 deelnemende winkels, waar de kinderen na het vinden van een Pietje een woordje op kunnen halen bij een van de medewerkers. Met de verzamelde woordjes kan een rijmpje worden gemaakt en dit rijmpje mag worden ingeleverd bij de Bibliotheek in Zinder. Na het controleren van het rijmpje ontvangen de kinderen een cadeautje! Daarnaast mogen de kinderen op hun wedstrijdformulier een leuke tekening maken van hun favoriete Piet. Alle tekeningen worden opgehangen in de bibliotheek en op 4 december komt de Sint de winnaar van de tekenwedstrijd bekend maken. Om 15.00h wordt de Sint ontvangen en na het bekendmaken van de winnaar kunnen de kinderen pepernoten bakken en knutselen.

 

Location: Waalkade en binnenstad Tiel