Het parkeren is gratis, de stad gaat gekleed in feest en u draagt een glimlach.

 Ieder jaar bevolkt het creatiefst van eigen bodem en een beetje daarbuiten de binnenstad van Tiel. De winkels zijn open en daartussen treft U kunst, muziek, straattheater en beleeft U andere creatieve ontmoetingen, zoals bijvoorbeeld met Hoogpolig Genoegen, een vrouwelijk trio die meesterlijk straattheater brengt, of gaan de voetjes van de vloer op muzikale noten van Jolene. Of staat u even stil bij de klanken van Hein en Rista. Bubblusion, de bellenblaasact zorgt dat zelfs de ouderen zich weer kind voelen.

De stad bruist en swingt. Veel straattheater van Zinder is er in de stad te vinden, maar ook een stoepkrijtkunstwerk van het educatieve team. Nu maar hopen dat het de hele zomer niet meer regent. Natuurlijk zijn er ook de oude vertrouwde zaken zoals de springkussens, maar  nu op het Kalverbos, het pannavoetbal op de Varkensmarkt. Creatief Platform Tiel neemt haar inmiddels eigen plek op het Hoogeinde weer in. En Flipje krijgt speciaal voor deze dag een nieuw pakje aan én krijgt waarschijnlijk houten kopietjes aangekleed door het RSG Lingecollege. De kunstperen zijn weer te bewonderen. En misschien heeft u daar wel een onderonsje met Anna van Buren, want het BurenToenTheater toont deze middag weer een glimp van hun altijd weer groots opgezette spel. Dit jaar gaat ”De stenen van de Stad” in première.  En verder wordt er deze middag ook geschminkt, gedraaid, gelast, geplakt etc.

Maar mocht u even tijd hebben voor een rustgevend moment, ga dan mee met de stadswandeling langs de nieuwe gevelkunst van o.a. Johan Ponsioen en door de stegen van Tiel, waar wederom een steeg onderhanden is genomen en die middag geopend wordt. Het verzamelpunt is bij de kruising Waterstraat/Scheidingstraatje (ter hoogte van nr. 59). Vanaf 14.00 uur neemt historicus Emile Smit u mee door het dwaalmilieu van Tiel.

Onze historische stad is echter ook van boven te bekijken. De eerste beklimming om 12.00 uur is ook met stadsbeiaardier. Om 13.30 uur en 15.00 uur kunt u onder begeleiding van gids de wenteltrap bestijgen van de Sint Maartenskerk.

Kortom zondag 7 juli bruist de stad van creatief enthousiasme, dankzij Hart van Tiel en vele vrijwilligers. Het gehele programma kunt u vinden op www.tieltoont.nl. Daar kunt u uitgebreid lezen waarom u dit evenement op 7 juli in de Tielse binnenstad niet wilt missen.

 

Location: Array