Expositie “Torens voor de Vrede” in de Tielse binnenstad

Kunstproject over vrijheid vieren, stapelen, verbinden.

Dit jaar op 5 mei herdenken we in Nederland 75 jaar vrijheid en hoe vreemd is het dan dat we op dit moment niet in vrijheid kunnen leven? Vrijwel alle activiteiten rondom dit thema zijn vanwege het coronavirus geannuleerd, zo ook het bijzondere project van kunstenaars Guusje Kaayk, Ans van den Hurk en Hans Vernooij om langs de Waal ‘Torens voor de Vrede’ te bouwen. Een kunstproject geïnspireerd door de geschiedenis van uitkijkposten en torens die als een lint langs de Waal werden gebouwd en voor de bevrijding van het gebied een belangrijke rol hebben gespeeld.

Guusje Kaayk en Ans van den Hurk hebben samen met het Creatief Platform Tiel het idee opgevat om 75 jaar bevrijding in Tiel niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Zij hebben collega-kunstenaars uitgenodigd om werk met het thema Vrijheid te exposeren, samen met hun eigen kunstproject ‘Torens voor de Vrede’. Winkeliers uit de Tielse binnenstad hebben hiervoor hun etalages beschikbaar gesteld, zodat iedereen de kunstwerken op een eigen gekozen moment kan bekijken. De werken zijn de hele maand mei te bezichtigen, uiteraard is het belangrijk om afstand van elkaar te houden en alle voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Er zijn meerdere kunstwerken te zien van in totaal 19 kunstenaars, die ten toon worden gesteld in 19 etalages. In veel winkels is een flyer beschikbaar waarop de betreffende etalages en kunstenaars worden vermeld. Ook is deze flyer hier te downloaden.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door ondernemersvereniging Hart van Tiel, Zinder Expo en gemeente Tiel.

Location: Array