100-jarige kookwinkel geeft prijs; Keukenmachine gaat naar familie De Ruijter

100-jarige kookwinkel geeft prijs; Keukenmachine gaat naar familie De Ruijter
Nieuws

Winnaar Gerard de Ruijter koos voor de Kenwood keukenmachine in de hoop dat zijn vrouw dan nóg meer appeltaarten bakt dan ze al doet. Een FlipPas-gebruiker van het eerste uur die erg in zijn nopjes is met de prijs.

“Mijn vrouw is geveld door griep, ze vindt het heel jammer dat ze er niet bij kan zijn,” vertelt De Ruijter tijdens de uitreiking. “En toen mijn zoon hoorde dat we de winnaars waren, baalde hij dat we de keukenmachine hadden gekozen in plaats van de Japanse messenset. We zijn allemaal dol op koken, bij ons thuis.” De keuze was dus blijkbaar moeilijk, maar de prijs is bij een gezin beland die hem zeer waardeert. Gerard had zijn telefoonnummer niet ingevuld bij het registreren van zijn pas, dus de organisatie moest hem per e-mail op de hoogte stellen. “Het was maar goed dat ik mijn mail opende, want daar kijk ik normaal niet zo vaak in.”

Goed begin

FlipPas-prijzenpartner van januari Kookwinkel Oostendorp bestaat dit jaar 100 jaar. Dat wordt dit jaar meer dan duidelijk in de winkel. Daarnaast laat Ingrid Oostendorp weten dat ze voor de gelegenheid dit jaar maar liefst twee keer prijzenpartner wil zijn. “We willen het jaar goed beginnen en goed eindigen,” lacht ze. “Daarom willen we in januari het jaar starten als FlipPas-prijzenpartner en in december op dezelfde manier eindigen.” De FlipPas-houders maken iedere maand kans op mooie prijzen, alleen door vier keer hun pas te gebruiken. Dat kan zijn om te sparen, maar ook om ermee te betalen: De punten zijn te gebruiken als betaalmiddel bij de deelnemende winkeliers. “Het keerpunt is nu gekomen,” vertelt Ingrid Oostendorp. “Eerst waren de mensen druk met sparen en wilden ze geen punten uitgeven. Maar ze beginnen nu de gespaarde punten ook echt te gebruiken om mee te betalen. Ze hebben inmiddels het gevoel dat ze een mooi cadeau bij elkaar gespaard hebben als ze er iets mee kopen.”

Spaarpotje

Gerard de Ruijter heeft de FlipPas dus al vanaf het begin en is ook enthousiast spaarder. “We zijn er echt hartstikke blij mee en gebruiken hem overal waar het kan. Voor het tanken, hier bij Oostendorp, maar ook bij Blijdesteijn, de bakker, de bloemist en ga zo maar door. Daar sparen we de punten en die punten gebruiken we weer om te parkeren. Een soort spaarpotje. Maar het aantal punten loopt nu inderdaad flink op, merk ik.” Kookwinkel Oostendorp heeft nog een leuke extra verrassing voor de winnaar. “Behalve de keukenmachine, krijgen ze ook een kookworkshop cadeau. Ze leren van brood bakken tot tarte tartin maken en pastadeeg bereiden. We leggen ze gelijk uit hoe ze hun keukenmachine dus optimaal kunnen gebruiken.” Maar Gerard de Ruijter wil vooral vaker appeltaart, zo hoorden we. “Mijn vrouw hoeft nu niet meer te kneden als ze appeltaart bakt, dus dat scheelt weer.” En met een ondeugende blik voegt hij eraan toe: “En dit prachtige boeket van Meeuwsen bloemen, hoef ik dit weekend bovendien geen bloemen te kopen voor haar.”

FlipPas
De FlipPas is een loyaliteitssysteem met 50 deelnemende bedrijven in Tiel. Vergelijkbaar met de ‘Air miles´, maar dan specifiek voor Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemende winkeliers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. De FlipPas stimuleert de locale economie en draagt bij aan het behoud van het winkelbestand in Tiel. Met de FlipPas kan ook het parkeergeld in de binnenstad betaald worden. Erg handig als je geen kleingeld bij de hand hebt.

Voor meer informatie:
Website: www.flippas.nl
Facebook: facebook.com/flippastiel
Twitter: twitter.com/flippastiel