Benu-apotheken sluiten aan bij FlipPas; Nieuwe dimensie aan Tiels spaarsysteem

Benu-apotheken sluiten aan bij FlipPas; Nieuwe dimensie aan Tiels spaarsysteem
Nieuws

De apotheken in Tiel zijn sinds kort BENU-apotheken geworden. Een nieuwe naam, maar met vertrouwde gezichten. En vanaf 1 maart jl. zijn alle vier de BENU-apotheken aangesloten bij de FlipPas. Evert Bakker van BENU vertelt dat hij graag een bijdrage wil leveren aan de eigen omgeving en dat de FlipPas daar wat hem betreft een mooi middel voor is.

“Medicijnen mogen volgens de wet niet onder spaarsystemen als de FlipPas vallen, en ook babyvoeding valt niet onder het spaarsysteem. Maar alles wat je in de winkel van de apotheek kunt kopen, dat daar niet onder valt, daar krijg je in de toekomst dus FlipPas-punten bij. Ook de brillen,” zo vertelt Bakker. Hij heeft al zijn apothekers en de operationeel manager van Tiel bij elkaar geroepen voor de ondertekening van de contracten.

“Ik vind het belangrijk om te kijken naar je eigen omgeving. Hoe de binnenstad er qua winkels uitziet, dat hebben de consumenten deels zelf in de hand. Als je iets in de lokale winkel koopt in plaats van online, dan draag je bij aan de leefbaarheid van je eigen omgeving. En dat gaat verder dan de winkelstraat. Want van Coolblue of Bol hangen geen reclameborden bij de plaatselijke sportvelden.”

De FlipPas gebruikt hij zelf ook en ook de apothekers die in Tiel wonen, kennen en gebruiken de FlipPas. Van Bakker krijgen alle medewerkers van de Tielse BENU-apotheken een FlipPas met tegoed. “We willen een actieve houding aannemen met de FlipPas. Persoonlijk zie ik zelfs graag dat de gemeente bijvoorbeeld zwerfvuilopruimacties beloont met FlipPas-punten, er zijn zo veel mogelijkheden!” Een duurzame houding naar de eigen omgeving gaat Bakker duidelijk aan het hart.

Medicijnen en babyvoeding zijn uitgesloten van de spaaractie, maar er blijft nog genoeg over. “We willen bovendien graag de meerwaarde van een apotheek laten zien. Wij helpen mensen bij hun gezondheid en schoonheid en zijn daar ook voor opgeleid. Bovendien kennen wij de wisselwerking van bepaalde supplementen met medicijnen en kunnen dan gericht adviseren. Er zijn supplementen die mensen gebruiken zonder hierover een arts of apotheek te raadplegen, maar ze beseffen niet dat die supplementen soms de werking van hun medicijnen teniet kan doen. Daar zijn voldoende voorbeelden van. Ons advies wordt steeds belangrijker. We kunnen feiten en fabels filteren, bijvoorbeeld Sint-Janskruid is vrij verkrijgbaar, maar gaat echt niet goed samen met sommige medicijnen.”

“Als apotheek hebben wij korte lijnen, niet alleen met huisartsen, maar ook met wijkverpleging en ziekenhuisspecialisten. We begeleiden artsen bij de keuze van het beste medicijn voor iedere klant en zorgen ervoor dat mensen geen onnodige medicijnen slikken. Wij weten precies welke medicijnen wel of niet samengaan, daar maakt onze inhoudelijke en specialistische kennis ook voor de arts het verschil. Doordat er een BENU-apotheek in het eerstelijns medisch centrum zit, aan de Dodewaardlaan, zijn de lijnen nog eens extra kort. We zijn daarin in Nederland uniek, dat zoveel zorgdisciplines hier bij elkaar op één locatie zitten, dat kom je nergens anders tegen.” En naast de samenwerking met de artsen, werken de apotheken ook onderling samen. “Klanten kunnen overal terecht voor advies en we bezorgen producten die voor twaalf uur zijn besteld, ook nog eens dezelfde dag thuis.”

FlipPas
De FlipPas is een loyaliteitssysteem met 50 deelnemende bedrijven in Tiel. Vergelijkbaar met de ‘Air miles´, maar dan specifiek voor Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemende winkeliers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. De FlipPas stimuleert de locale economie en draagt bij aan het behoud van het winkelbestand in Tiel. Met de FlipPas kan ook het parkeergeld in de binnenstad betaald worden. Erg handig als je geen kleingeld bij de hand hebt.

Voor meer informatie:
Website: www.flippas.nl
Facebook: facebook.com/flippastiel
Twitter: twitter.com/flippastiel