Een bijzondere maand, een bijzondere prijs

Een bijzondere maand, een bijzondere prijs
Nieuws

Een bijzondere maand met een bijzondere prijs. In augustus maken niet minder dan tien FlipPas-gebruikers kans op een gedeelde maandprijs van Fijnbakkerij Bouman en Meeuwsen Bloemen. Tien mensen maken kans op twee cadeaubonnen van ieder vijfentwintig euro, te besteden bij de beide ondernemers.

“Of we niet voor één keer heel veel mensen blij kunnen maken,” was de vraag van Han van Mook van Fijnbakkerij Bouman, toen we met hem spraken over de FlipPas-maandprijs. “En of we dan ook niet gelijk iets samen met de buren kunnen doen.” De buren zijn in dit geval Meeuwsen Bloemen, de vaste sponsor van de prachtige boeketten bij de maandprijzen. Ook zij reageren enthousiast en dus hebben we in augustus in plaats van de gebruikelijke grote maandprijs voor één winnaar, bij hoge uitzondering tien prijswinnaars.

Samen Tiel sterker maken

Beide FlipPas-deelnemers doen vanaf het allereerste uur al mee. Waarom? “Het is heel leuk om gezamenlijk iets te doen voor de binnenstad. Wij zijn altijd heel actief met het organiseren van dingen waarmee we de stad Tiel kunnen ondersteunen en promoten,” legt Van Mook uit. Marga van Meeuwsen van Meeuwsen Bloemen staat er precies zo in. “Samen de stad sterker maken, dat is waar we het voor doen. Als ik mensen vertel dat we meedoen aan de FlipPas, moeten ze soms even over het idee heen van nóg een pasje in de portemonnee. Ik vertel dan dat ze de FlipPas-app op de telefoon kunnen zetten waardoor ze juist minder pasjes hebben. Want je kunt met de FlipPas bij meerdere winkels terecht in Tiel. Samen vormen we als echte Tielse winkels natuurlijk toch de jus van de binnenstad, we zijn wel de smaakmakers tussen de landelijke ketens.”

Nieuwe locaties

We horen van beiden dat de meeste FlipPas-gebruikers ook heel enthousiast zijn. Van Mook vindt het leuk dat er nu ook FlipPas-mystery-guests in de stad zijn. “Op drukke dagen met veel personeel kan het in de hectiek nog weleens vergeten worden om de FlipPas te vragen. Het personeel wil dan graag iedereen zo snel mogelijk helpen, vooral als er een rij staat.” Fijnbakkerij Bouman verhuisde een paar jaar geleden naar de nieuwe locatie op de hoek van de Waterstraat en het Hoogeinde. “We hebben heerlijk de ruimte hier, die we vooral in de bakkerij ook echt nodig hadden. En als bijkomend voordeel hebben we nu een terras. Dat is voor een bakkerij toch een extraatje.”

Ook Meeuwsen Bloemen, een duurzame bloemist die iedere maand weer prachtige fairtrade boeketten verzorgt voor de FlipPas-prijswinnaar, verhuisde nog niet zo lang geleden naar hun huidige locatie. “Een geweldige ruimte met veel licht, lucht en ruimte,” zo horen we van een enthousiaste Marga Meeuwsen. De winkel van Marga en Sander Meeuwsen is pas sinds zes jaar in Tiel gevestigd, maar heeft al een historie sinds 1910 in Huissen. Na een avontuur in Frankrijk, bracht heimwee ze terug naar Nederland en streken ze met hun winkel neer in Tiel. “Tiel is een leuke stad om als bloemist bezig te zijn. Klanten vinden het heel leuk dat we losse bloemen hebben en we zien dat mensen ook speciaal naar onze winkel komen omdat we duurzame producten hebben. Dat wordt langzaamaan steeds bekender.” Het sparen met de FlipPas is een leuke beloning voor de klanten. En zelf zijn ze ook klant bij de collega-winkeliers. Marga merkt zelf ook hoe makkelijk het sparen gaat. “Ik gebruik hem overal voor, bijvoorbeeld voor het tanken en bij het uit eten gaan, dat zijn dingen die flink aantikken.”

Populaire producten

Fijnbakkerij Bouman heeft er op zijn nieuwe locatie een flink aantal nieuwe klanten bij gekregen. “Voorheen zat hier Banketbakker Schroot en een aantal klanten dat daar voorheen voor banket kwam, reageert blij verrast dat ons gebak ook heel lekker is.” Hij lacht erbij. “We hebben één recept overgenomen van Schroot, een authentiek recept van de vader van de vorige eigenaar, van Roel Schroot. Het zijn de doubletkoeken. Hans Schroot, de vorige eigenaar, heeft ons geleerd om die op de juiste manier te bereiden. Waar we op moeten letten, wat belangrijk is bij het maken. En tot mijn grote verrassing blijft dat een enorme hit, ik had dat eigenlijk niet verwacht dat dat zo’n succes zou zijn. Wij verkopen verder altijd veel Waldkorn brood en momenteel is het desem- en speltbrood heel gewild. Nu, in de zomer, verkopen we veel barbecue focaccia’s, maar dat is een echte zomerhit.”

Meeuwsen Bloemen is als vaste sponsor al iedere maand betrokken bij de maandprijs, “maar het is heel leuk om nu een keer prijzenpartner te zijn. Wat bij ons hard loopt? De Biedermeier boeketjes. Die blijven populair!”

FlipPas-gebruikers die in de maand augustus minimaal vier keer hun FlipPas gebruiken, maken dus kans op een prijs die bestaat uit twee cadeaubonnen, één van Fijnbakkerij Bouman en één van Meeuwsen Bloemen, met ieder een waarde van vijfentwintig euro. Om kans te kunnen maken dient de FlipPas natuurlijk wel geregistreerd te zijn.

FlipPas

De FlipPas is een spaarsysteem met 60 deelnemende bedrijven in Tiel. Vergelijkbaar met de ‘Air miles´, maar dan specifiek voor Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemende winkeliers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. De FlipPas stimuleert de locale economie en draagt bij aan het behoud van het winkelbestand in Tiel. Met de FlipPas kan ook het parkeergeld in de binnenstad betaald worden. Erg handig als je geen kleingeld bij de hand hebt.

Voor meer informatie:

Website: www.flippas.nl
Facebook: facebook.com/flippastiel
Twitter: twitter.com/flippastiel