Brils verfrist het straatbeeld

Brils verfrist het straatbeeld
Nieuws

FlipPas-prijzenpartner maart en april*: Brils

Tiel – Op 1 april aanstaande bestaat de brillenwinkel van Henk Willemse alweer drie jaar. En in de maand maart is hij voor de tweede keer prijzenpartner van de FlipPas. In zijn winkel Brils, in de Weerstraat, is net het interieur geheeld vernieuwd. Voor een frisse look, maar ook om plaats te maken voor de nieuwste technologie op oogmeetgebied.

“Oogmeting 3.0, noemen ze het”, vertelt Henk. “Rodenstock heeft deze nieuwe meetapparatuur ontwikkeld waarmee de oogmeting nog nauwkeuriger gebeurt. In één meting wordt zowel veraf als dichtbij gemeten en wordt op basis van lichtkleur ook dag- en nachtzicht gemeten. Er wordt in totaal op maar liefst een miljoen punten gemeten!” Henk heeft tegenwoordig zijn vriendin Lieke naast zich in de winkel, en heeft inmiddels een vast publiek gevonden. Het is regelmatig gezellig druk. Daarbij worden de bezoekers verrast met een kop koffie en een gezellig muziekje. Naast brillen is Brils ook contactlensleverancier. Alle soorten zachte lenzen kunnen worden geleverd en aanpassen en proeflenzen zijn gratis. “Ook daarin zijn we merkonafhankelijk, dus de klant krijgt altijd de beste keuze voor zijn persoonlijke zienswijze.” En Brils heeft een prachtige collectie zonnebrillen.

Voor ieder wat wils

“Ik wil geen standaardbrillen maar wel een hele draagbare collectie, voor iedere portemonnee. Natuurlijk is het leuk om hele extravagante brillen te verkopen, maar ook een wat minder extravagante hoeft niet doorsnee te zijn. En dat ze er in heel veel prijsklassen zijn, dat verrast mensen nog wel eens heel positief.” Het beeld dat wanneer je niet bij een landelijke keten bent aangesloten, je geen scherp geprijsde brillen kunt aanbieden is beslist niet terecht, zien we. Bijzondere brillen, iets minder bijzondere brillen, exclusieve brillen, betaalbare brillen: voor ieder wat wils.

Steeds meer FlipPas

“Je merkt echt dat de FlipPas leeft en zelfs steeds meer gaat leven. Vorig jaar was ik voor het eerst prijzenpartner en dat is ook een hele mooie manier om jezelf in de kijker te zetten. Steeds meer organisaties in Tiel gaan het gebruiken. Ik hoorde dat laatst bij het Ziekenhuis de eerste jubilaris een FlipPas met tegoed kreeg als cadeau. Daarmee laat je als bedrijf ook zien dat je betrokken bent bij de regio. En ook de gemeente doet steeds meer. Geboortes, nieuwe inwoners, de vuurwerkactie. Ik vind het echt superleuk.”

“Klanten vinden het heel leuk om punten cadeau te krijgen, want dat is het natuurlijk. Ze krijgen bij iedere aankoop bij een van de deelnemers gewoon een cadeautje. En zonder dat ze er erg in hebben, sparen ze een flink aantal punten bij elkaar. Dat ze die punten ook kunnen uitgeven, dat moet soms nog even inzinken, maar ook dat komt. Het is gewoon keihard geld waard. 1.000 punten is tien euro. En daar hoef je alleen maar om te vragen bij de deelnemers.”

Prijzenpartner

Brils is dus voor de tweede keer prijzenpartner. “De vorige keer werd die zo goed ontvangen dat ik gewoon hetzelfde recept hanteer”, lacht hij. “Vijfhonderd euro om een mooie bril mee uit te kiezen. Simpel en duidelijk!”

 

*In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus is besloten om de FlipPas maandprijs door te trekken naar april.