Deinen bij smartlappen

Deinen bij smartlappen
Nieuws

Het kan natuurlijk subjectieve inbeelding zijn geweest, maar zaterdag leek het er erg op, dat smartlappen het winkelend publiek in de binnenstad méér aanspreken dan welke andere muziek ook. Het was niet alleen op de podia een vrolijke boel – ook aan alle kanten er om heen werd meegezongen en meegedeind met de klokken van Arnemuiden en wat ze allemaal nog meer op het repretoire mochten hebben. Volkskunst ten voete uit.

De organisatoren hadden voor dit twaalfde smartfestival niet minder dan 22  koren naar Tiel gehaald. : Tranen met Tuiten uit Langbroek, Fruitig geflip(t) Tiel, De Sjanellekens uit Venray, Uit het Leven Gegrepen uit Hoevelaken, Gert de Zingende Postbode uit Tiel, Goed Gemutst uit Oldenzaal, de Westlanders uit Naaldwijk, de Disselzangers uit Ammerzoden, Lappe & Gare uit Bergen op Zoom, Bagger uit Sliedrecht, de Dukdalf uit Ridderkerk, het Snantykoor Voor Anker uit Veenendaal, Rond en Blond uit Den Bosch, Bekaant Goed uit Haaften, De Tissues uit De Meern, Oud Hollandse Nieuwe uit Den Haag, het Zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg, Gaan zoals t Gaat uit Acquoy, BoaSmartkoor uit Amersfoort, De Lek-kerbekken uit Wijk bij Duurstede, De Vrolijke Nood uit Wijchen en De Deuterse Mix uit Den Bosch.

Eind van de zaterdag middag was er een slotbijeenkomst op de Markt met o.a. de prijsuitreiking. De eerste prijs wisseltrofee ging naar Hoevelaken, tweede werden Jenellekens en derde het Shaftykoor uit Veenendaal.

Bron: www.detielenaar.nl