FlipPas-prijzenpartner oktober Ballast Bed en Textiel

FlipPas-prijzenpartner oktober Ballast Bed en Textiel
Nieuws

Warmpjes onder de wol

De FlipPas-prijzenpartner voor de maand oktober is Ballast Bed en Textiel uit de Weerstraat in Tiel. Eigenaar John Oude Wansink stelt een textielpakket met een winkelwaarde van maar liefst 600 euro beschikbaar, samen te stellen naar wens van de winnaar.

 John heeft in zijn winkel een enorm breed assortiment in matrassen, dekbedden, kussens en textiel, ook in afwijkende maten, van sprei tot flanellen lakens en van handdoeken tot badmatten. “De winnaar mag zelf het pakket samenstellen, iedereen heeft toch weer andere wensen.”

Ballast is een bekende naam in de Tielse binnenstad. Geen wonder, de winkel bestaat al 32 jaar. Sinds 19 jaar zit John Oude Wansink in de winkel. “Ik zit al 31 jaar in het vak en kocht mijn artikelen bij de groothandel Ballast. Toen ik op een gegeven moment de kans kreeg om deze winkel over te nemen omdat de bedrijfsleider ermee stopte, heb ik die met beide handen aangegrepen.” Ballast is een winkel die zich kenmerkt door persoonlijke aandacht. Gekscherend zegt John: “Service tot in de slaapkamer.” Daarmee bedoelt hij dat hij ontzorgt van kussensloop tot complete slaapkamer en niet alleen een matras tot in de slaapkamer bezorgt, maar ook de oude matras retour neemt om te laten recyclen.

Geen fysiotherapie meer

In de winkel laat John een matrastype zien dat een prachtig voorbeeld is van service én duurzaamheid. Een matras die helemaal aan te passen is op de persoon. Ook na de inmiddels gangbare 100 dagen proefperiode. “Als iemand na een jaar bijvoorbeeld heel erg is afgevallen of aangekomen, dan kunnen wij het matras aanpassen op de nieuwe situatie. En deze matras scoort het hoogste op warmte-, vocht- en drukregulering.” Zijn enthousiasme over deze matras blijkt terecht, in Oostenrijk en Duitsland heeft het matras al diverse prijzen gewonnen. “Een klant met deze matras vertelde me laatst dat hij geen fysiotherapie voor zijn rug meer nodig heeft.” Voor de introductie van de Dream Inn loopt nog tot eind oktober een actie: de tweede matras voor de helft.

Punten zijn keiharde korting

John Oude Wansink is een van de FlipPas-deelnemers van het eerste uur. “Veel mensen denken nu dat het om het parkeren gaat, maar dat is maar een van de vele dingen. Wat voor onze klanten veel leuker is, is dat ze er gewoon keiharde korting mee sparen. Laatst stond iemand te twijfelen over een cadeautje, dat toch iets meer kostte dan het plan was. Met de FlipPas-punten werd het ineens een prima cadeau. Gewoon voor 2.000 punten twintig euro korting aftikken, dat is heel leuk. En je spaart de punten redelijk ongemerkt bij elkaar.” Zelf koop hij het liefst bij Tielse winkeliers. Gewoon om elkaar te steunen. “Voor de FlipPas-punten ga ik bewust bij Dijkhuizen tanken, en zo zijn er nog meer voorbeelden. En ongemerkt tikt dat toch flink aan.” Voor de FlipPas-houders die naast de prijs grijpen, heeft Ballast de hele maand november dubbele punten op alle aankopen. Als pleister op de wonde.

Dat John graag iets doet voor de samenleving, blijkt ook uit een ander goed doel waarvoor hij zich inzet. “Toen ik de winkel opende, deed ik het ook al eens, en nu is er weer een actie. Lever je oude dekbed in en krijg 10% korting op een nieuwe. Dat oude dekbed gaat naar Bosnië, naar de mensen die door de burgeroorlog daar, nu nog steeds in grote armoede leven.” Die eerste keer was deze actie een groot succes. ”Het is wel tijd voor een nieuw dekbed, dus voor een nieuwe actie,” zegt John.

FlipPas
De FlipPas is een loyaliteitssysteem met 60 deelnemende bedrijven in Tiel. Vergelijkbaar met de ‘Air miles´, maar dan specifiek voor Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemende winkeliers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. De FlipPas stimuleert de locale economie en draagt bij aan het behoud van het winkelbestand in Tiel. Met de FlipPas kan ook het parkeergeld in de binnenstad betaald worden. Erg handig als je geen kleingeld bij de hand hebt.

Voor meer informatie:
Website: www.flippas.nl
Facebook: facebook.com/flippastiel
Twitter: twitter.com/flippastiel