Na 30 jaar verhuisd

Na 30 jaar verhuisd
Nieuws

Op 21 augustus opende de nieuwe zaak van Wuite Mode Tiel op de Markt. Na dertig jaar in het pand aan de Voorstad gevestigd te zijn geweest zag Annemiek Wuite in het vrijkomen van het pand aan de Markt een geweldige kans om de broodnodige extra winkelruimte te realiseren.

“Ik wilde heel graag binnen zichtafstand van onze oude locatie iets groters. Dit pand heeft alles wat we willen en nodig hebben.” Dat van die zichtafstand, dat laat zich makkelijk verklaren. “We hebben heel veel vaste klanten, deels uit Tiel en deels van buiten Tiel. Sommige mensen komen één keer per jaar een hele garderobe inslaan. Ze weten dat ze bij ons terecht kunnen voor zaken die net even wat anders zijn, dat we een hele brede selectie in maten voeren én dat de kwaliteit goed is. Vooral de mensen die van buiten Tiel komen willen we natuurlijk wel ook na de verhuizing makkelijk kunnen verwijzen naar ons nieuwe pand. Dat werkt nu eenmaal het makkelijkst als dat in het zicht van het oude pand is.”

Kenmerken van de winkel

De winkel kenmerkt zich door kleding met een goede prijs/kwaliteitverhouding, een brede maatreeks, ook in lengtematen, en een nuchtere collectie. “We zijn geen trendsetters maar trendvolgers,” legt Annemiek uit. “Wij geloven erin dat goede kwaliteit belangrijk is en dat het prettig is om mode te kunnen kopen die je nu direct kunt dragen. Als het warm weer is, hebben wij niet al de najaarscollectie op het schap, maar koop je hier gewoon een korte broek en een jurk.”

Wuite Mode heeft ook een trouwe schare Tielse klanten. “We kunnen heel veel leveren dat andere winkels niet zo makkelijk kunnen. Doordat we zelf importeren, kijken we naar de behoefte van onze eigen klanten en de Nederlandse maten. Veel landelijke ketens hebben moeite om lengtematen te leveren, de inkoop gebeurt daar vaak op Europese gemiddelden en die zijn heel anders dan in Nederland. Daarnaast maken wij ook gratis broeken korter, als dat nodig is. Je komt dus thuis met een passend kledingstuk, dat je gelijk kunt dragen.”

In haar winkel heeft ze iedere week nieuwe items. “Dat kan door onze eigen inkoop. Als ik zie dat er behoefte is aan korte mouwen, dan kopen we die. In juni koop ik gerust nog zomerjurkjes in. Ik zit zelf ook zo in elkaar. Als het mooi weer is, bedenk ik dat ik nog iets wil hebben. Kleding die je nu kunt dragen. Zo hoort het gewoon. En omdat we klein zijn, kunnen we dat.”

FlipPas

Annemiek Wuite is vanaf het eerste begin ook enthousiast FlipPas-deelnemer. “Ik geloof erg in samenwerken. Samen maken we onze binnenstad leuk en gezellig. Sommige Betuwenaren moesten even de kat uit de boom kijken, maar zeiden na een jaar of twee: ‘Goh, is de FlipPas er nog steeds? Dan zal het wel leuk zijn!’ Echt typerend voor de nuchtere Betuwenaren. Maar mensen zien dat er iedere maand geweldige prijzen worden weggeven en dat het sparen van de punten ook redelijk vanzelf gaat. We helpen met de FlipPas bijvoorbeeld ook het Sinterklaasfeest dat dit jaar weer voor de tweede keer op rij wordt gehouden. Maar ook de vuurwerkopruimactie voor FlipPas-punten is altijd een groot succes. Zo gaat het balletje steeds verder rollen.”

Ze viert de nieuwe winkel met leuke acties. De eerste klanten kregen een goodie bag, “het liep zo storm dat die al snel op waren. Speciaal voor alle FlipPas-houders heeft Wuite een extra mooie openingsactie, tot en met het Appelpopweekend: bij inlevering van FlipPaspunten maak je kans op een kledingsetje van Soya Concept, Onetwo Luxzuz of Berric Stylesén.” En zelfs in de nieuwe vloermatten hebben ze heel trots laten verwerken dat ze FlipPas-deelnemer zijn. “Ik ben nog steeds heel blij met de FlipPas en wij zijn er heel trots op dat we deelnemer zijn,” vertelt Annemiek. “Exact in deze maand begonnen we dertig jaar geleden onze winkel in Tiel en nu mogen we naar dit prachtige pand verhuizen. Ik ben supertrots!”

En terecht, vinden wij. Het is een mooie ruime zaak met hetzelfde aanbod als altijd, tegen de vertrouwde fijne prijs/kwaliteitverhouding.

Trots op Tiel

“Tiel is een leuke plaats, dat hoor ik ook heel vaak terug van toeristen. In veel steden zie je tegenwoordig bijna alleen nog maar de landelijke filiaalbedrijven, maar in Tiel is er echt nog een hele leuke mix tussen landelijke ketens en kleine ondernemers. Zelf woon ik in Culemborg, maar het winkelcentrum van Tiel vind ik erg levendig en compact. Dat maakt het erg gezellig. Het centrum heeft een echt eigen gezicht en de toeristen waarderen dat, misschien nog wel meer dan de Tielenaren zelf.” Ze lacht erom, want de nuchtere Betuwenaren zijn natuurlijk over het algemeen niet zo snel ergens trots op. “De omgeving is hier ook nog eens prachtig. Ik zie vaak mensen in mijn winkel die een arrangement bij Hotel Van der Valk hebben en dan de stad ontdekken.”