´Samen maken we het leuk´

´Samen maken we het leuk´
Nieuws

Margriet van Heesch van Grand Café Hart van de Betuwe en Restaurant de Betuwe is vanaf het prille begin betrokken bij de FlipPas. En in de maand december is zij de prijzenpartner met een prijs die heel 2017 door te gebruiken is: een jaar lang gratis uit eten voor twee personen met een totale waarde van maar liefst 600 euro!

De prijzen vallen stuk voor stuk heel goed in de smaak bij het publiek en langzaamaan krijgt de FlipPas-maandprijs ook een steeds grotere bekendheid. Beide factoren, maar ook de prijs zelf, maken dat het enthousiasme van de consumenten steeds duidelijker merkbaar is. Al na drie dagen stond de teller van ‘aantal mensen bereikt’ op facebook op 16.000 mensen!

Een warm hart

“Er is eigenlijk maar één reden waarom ik meedoe aan de FlipPas, en waarom ik er van het begin af aan nauw bij betrokken ben geweest,” vertelt Margriet ons. “Ik draag de lokale middenstand een warm hart toe!” Daar behoort ze zelf natuurlijk ook bij, maar “we moeten het met zijn allen doen. Samen maken we het aantrekkelijk en gezellig om in de stad te winkelen. Ik wil graag de gasten die bij ons iets komen drinken, daarvoor belonen. Zo komen mensen bij je terug. Als we daar als ondernemers samen in optrekken, dan stimuleren we het bezoek aan de binnenstad. Ik onderschrijf het verhaal van Daan Dansen dan ook, die vertelde in een van de eerste interviews over de FlipPas dat mensen aan de ene kant heel makkelijk bij webwinkels kopen en het aan de andere kant heel erg vindt dat er leegstand is in de binnenstad. Daarom willen wij de consumenten de binnenstad in ‘lokken’. Ja, zo kun je het wel noemen eigenlijk. We maken het leuk, gezellig én we belonen ze!”

Geen pas nodig

Mensen zien soms door de bomen het bos niet meer met al die passen, maar we lazen al eerder dat de FlipPas een pas is die bij veel winkels gebruikt kan worden. “Je hoeft je pas niet eens in je portemonnee te stoppen,” legt Margriet ook altijd uit aan de spaarders. “Je kunt er bovendien met het hele gezin op één pas sparen. Je download gewoon de gratis app op je telefoon. Die kan je meerdere keren downloaden, waarmee je allemaal op één nummer spaart en je geen pas nodig hebt. Het scannen van de app gaat bovendien sneller dan het scannen van de pas, én je hebt in je telefoon een overzicht van de deelnemers en de acties.”

Maandprijs december

Margriet legt uit wat de maandprijs van de maand december precies inhoudt. “Het gaat om een maandelijkse lunch of diner voor twee personen met een waarde van 50 euro per keer. De totale waarde is dus 600 euro. Maar als mensen liever een barbecue met vrienden willen, of een verjaardagsfeestje, dan mag dat bedrag ook daaraan worden besteed.” Zo legt ze uit.

Ze vertelt dat er ook in het Grand Café Hart van de Betuwe, middenin de stad, steeds vaker feestjes worden gehouden. “Maar de mensen kunnen in ieder geval van onze wisselende menukaart waarop ook heerlijke seizoensgerechten staan, steeds iets verrassends proberen.” Veelzijdige horecalocaties zijn het zeker, de twee locaties van de familie van Heesch. Van zakelijk tot familiefeestjes, van ABBA tot allerlei soorten thema-avonden, ze verzorgen met regelmaat grote publiekstrekkende evenementen. Margriet heeft nog wel een scoop voor ons: “Vroeger organiseerden we onze bekende Scandinavische avonden, die zijn een poosje weg geweest, maar ze komen – op veler verzoek – weer terug!”

Kerstdagen

Tijdens de kerstdagen worden er in Restaurant de Betuwe traditioneel de hele dag door van feestelijke arrangementen georganiseerd die ook voor de kinderen leuk zijn. Zij worden tijdens de brunch zelf kleine kokjes en mogen onder andere een koksmuts versieren. Maar ook a la carte is mogelijk tijdens de feestdagen. “We merken goed dat de mensen weer makkelijker uit eten gaan en er is dan ook al heel veel belangstelling voor de feestdagen. En behalve het eten hebben we ook mooie dinerbonnen voor ónder de boom,’ vertelt Margriet. “Tijdens de feestdagen houden we voor de FlipPas-houders speciale puntenacties en krijgen mensen extra punten.”

De FlipPas is een loyaliteitssysteem met 60 deelnemende bedrijven in Tiel. Vergelijkbaar met de ‘Air miles, maar dan specifiek voor Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. De FlipPas stimuleert de locale economie en draagt bij aan het behoud van het winkelbestand in Tiel. Met de FlipPas kan ook het parkeergeld betaald worden in de binnenstad.

Voor meer informatie:
Website: www.flippas.nl
Facebook: facebook.com/flippastiel
Twitter: twitter.com/flippastiel