Sport Inn aan de FlipPas

Sport Inn aan de FlipPas
Nieuws

Bijna veertig jaar een begrip in Tiel

De naam Sport Inn is voor velen misschien nog niet zo bekend, maar draai je hem om, dan weet iedereen direct waar je het over hebt. Vanaf 1 november is Sport Inn niet alleen FlipPas-deelnemer, maar ook meteen prijzenpartner voor de maand november. De prijs? Een winkeltegoed van maar liefst zeshonderdvijftig euro.  Een mooie binnenkomer.

De eigenaar van de winkel is Dick Arisse. Hij vertelt hoe hij sinds 1996 de zaak runt, in het begin nog met een partner, en hoe de winkel nu is overgegaan naar een nieuwe naam. “Dat we sinds ongeveer een jaar een nieuwe naam hebben, heeft als reden dat we onze wensen onder de naam Intersport niet meer konden uitvoeren. We zijn met de naam Sport Inn een zelfstandige winkel en hebben met eenentwintig andere winkels met dezelfde naam een samenwerking op het gebied van inkoop en voorraad. Als wij iets niet meer op voorraad hebben, kunnen we er vaak via een collega nog aan komen. Dat is voor onze klanten heel fijn.”

Samenwerken

Ook voor de grote merken is het van belang dat ze deze samenwerking als inkooporganisatie hebben. “We willen die merken blijvend aan kunnen bieden, dus we zijn ook blij dat we deze samenwerking hebben. En exclusief voor Tiel hebben we de verkoop van tenniskleding van Sjeng Sports.” Samenwerking is wel het toverwoord voor Arisse. Voor veel Tielse sportverenigingen levert hij de clubtenues, in de tennishal staat een vitrine, net als bij verschillende fitnessscholen. Ook met het zwembad is een nauwe samenwerking. Maar ook de gymkleding voor het middelbaar onderwijs in Tiel wordt door zijn winkel geleverd.

Lokale betrokkenheid

“We proberen over en weer de meerwaarde op te zoeken. We willen dicht bij de doelgroep zijn en verzorgen voor de tennisclubs bijvoorbeeld ook de prijzen bij toernooien. Dat is wat je als lokale onderneming kunt doen om de betrokkenheid bij de sportverenigingen te tonen.” Bij Sport Inn kunnen de beoefenaars van de – zo noemt Dick ze – functionele sporten terecht voor hun kleding en materiaal. Voetbal, tennis, hockey, hardlopen, fitness en zwemmen behoren tot die functionele sporten.

FlipPas

En nu dus de FlipPas! “We hadden de afgelopen jaren al wel de wens om mee te doen, maar het was steeds niet het juiste moment. Met de omschakeling van Intersport hadden we ook het nodige omhanden. Nu is voor ons het moment om in te stappen. We vinden het ook een mooi initiatief dat de FlipPas de samenwerking aan gaat met de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. En het blijkt inmiddels ook wel dat de FlipPas een blijvertje is.” Hij lacht en zegt: “Volgend jaar is de FlipPas er alweer vijf jaar en dat wordt een echt feestjaar. We konden dus eigenlijk niet achterblijven. Vandaar dat we ook gelijk de kans grepen om prijzenpartner te worden.”

Maandprijs

De maandprijs die Arisse ter beschikking stelt is een mooie. De winnaar kan voor zeshonderdvijftig euro winkelen in de ruim gesorteerde winkel. “En dat hoeft niet in één keer. We zorgen ervoor dat de winnaar bonnen krijgt die hij of zij kan besteden hoe het uitkomt.” De prijs kan niet gecombineerd worden met andere acties. En wat de FlipPas-spaarder moet doen om ervoor in aanmerking te komen? “In de maand november vier keer de FlipPas gebruiken. En ervoor zorgen dat die geregistreerd is, natuurlijk! Anders kunnen we je niet bellen.”