Uitreiking maandprijs FlipPas bij prijzenpartner Ballast Tiel

Uitreiking maandprijs FlipPas bij prijzenpartner Ballast Tiel
Nieuws

Het echtpaar Olof en Gerie Kooij uit Kapel Avezaath wonnen de maandprijs van oktober van bedden- en textielwinkel Ballast Tiel: Een pakket – er mag gekozen worden uit het totale assortiment –  ter waarde van maar liefst 600 euro. De prijs ging vergezeld van alweer een schitterende bos bloemen, beschikbaar gesteld door Meeuwsen Bloemen.

“We hebben de FlipPas eigenlijk meteen in het begin gekocht” zegt mevrouw Gerie Kooij. “We zaten een keer wat te drinken bij Hart van de Betuwe en toen vroeg het meisje dat ons hielp of we al een FlipPas hadden. Die hebben we toen meteen maar aangeschaft.”

Ballast Tiel

“Op maandag ben ik altijd gesloten,” vertelt John Oude Wansink, eigenaar van Ballast Tiel. “Dan ben ik aan het werk in Amsterdam. Ik richt daar appartementen van expats in. Een klus die ik al jaren uitvoer. Ik kan je wel vertellen dat de prijzen voor bedden en bedtextiel daar, aan de Zuidas, van een heel ander niveau zijn dan de prijzen die ik hier in de winkel hanteer” lacht hij. “Ik liep daar van de week in een winkelcentrum en ging eens even kijken in een beddenspeciaalzaak. Het goedkoopste dekbedovertrek kostte daar zo’n 300 euro!”

“Klanten komen weleens in mijn winkel met het verhaal dat bij een discounter een dekbedovertrek maar een tientje kost. Dat konden ze na twee keer wassen wel weggooien. Bij ons doen mensen echt vaak tientallen jaren met de producten. Eigenlijk ook weer niet goed voor de handel” grapt John.  Duurzaamheid staat sowieso hoog op het lijstje. Bij het afleveren van een matras, wordt de oude mee teruggenomen. “Oude matrassen worden helemaal ontmanteld en de materialen gerecycled. Dat vind ik erg belangrijk, want we moeten met zijn allen toch weg van de wegwerpcultuur. Zo dragen we allemaal ons steentje bij.”

De prijs

We vragen de prijswinnaars of ze al weten wat ze gaan kiezen? “Nou, we dachten inderdaad aan een nieuw dekbedovertrek” zegt meneer Olof Kooij. “Dan hebt u daarna nog flink wat over,” zegt Oude Wansink. Maar daarvan maakt hij geen probleem. De prijswinnaars mogen de prijs verzilveren op het moment dat ze er behoefte aan hebben. Het echtpaar Kooij is trouwens geen onbekende voor Ballast Tiel. Mevrouw Kooij: “Klopt, we hebben hier onlangs een paar nieuwe kussens gekocht.” Hebben ze al eerder zo’n prijs gewonnen, vragen we. “Nee, tot nu toe waren het de bekende kleine prijsjes in diverse loterijen. En volgens mij hebben we via de krant nog weleens een etentje in een restaurant hier in de stad gewonnen.”

De FlipPas

Het echtpaar Kooij heeft de FlipPas dus al lang in het bezit. “We komen veel in de stad” zegt meneer Kooij. “Beiden gepensioneerd, beiden afkomstig uit het onderwijs. Ik was docent aan de Hogeschool Utrecht, mijn vrouw gaf les in het basisonderwijs. Eerst in Utrecht, later in Buren.” Wat vinden ze van de FlipPas? “In het begin wat kinderziektes, maar dat hoort erbij. We sparen de punten op. Laatst hebben we er de consumpties op het terras mee betaald.”
John kreeg leuke reacties op de aankondiging dat hij de maandprijs beschikbaar stelde. “Opmerkingen als: zo, jij durft! Maar allemaal positieve reacties. Je merkt echt dat de FlipPas steeds meer gaat leven. Toch merkt hij dat het nog steeds lastig is om er iedere keer aan te denken om klanten om de FlipPas te vragen. “Daarom heb ik op de deur twee stickers, bij de kassa, op de toonbank én op het pinapparaat. Zo kunnen we het eigenlijk bijna niet vergeten, ik niet, maar ook de klant niet.”

FlipPas
De FlipPas is een loyaliteitssysteem met 60 deelnemende bedrijven in Tiel. Vergelijkbaar met de ‘Air miles´, maar dan specifiek voor Tiel. Met de FlipPas kunnen consumenten punten sparen bij de deelnemende winkeliers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. De FlipPas stimuleert de locale economie en draagt bij aan het behoud van het winkelbestand in Tiel. Met de FlipPas kan ook het parkeergeld in de binnenstad betaald worden. Erg handig als je geen kleingeld bij de hand hebt.

Voor meer informatie:
Website: www.flippas.nl
Facebook: facebook.com/flippastiel
Twitter: twitter.com/flippastiel