Wethouder Brink blij met Restaurant Orizaba

Wethouder Brink blij met Restaurant Orizaba
Nieuws

Op dinsdag 20 november jl. opende wethouder Ben Brink officieel het nieuwe Mexicaanse restaurant Orizaba. “Een welkome uitbreiding van het smakenpalet van het Tielse horecalandschap,” zo hoorden de toehoorders Brink vertellen.

 Na een afscheid bij van der Valk Hotel Tiel als keuken Manager is Michel Rijsdijk terug in Tiel met 18 jaar ondernemers ervaring. Hij heeft in de tussen liggende periode in zijn eigen restaurant in Rotterdam gewerkt en de laatste jaren een zalencomplex beheerd in Dordrecht, terwijl hij in Tiel woonde en iedere dag op en neer reisde. “Ik wilde al langere tijd iets in Tiel vestigen en heb al meerdere keren gekeken naar deze locatie op het Plein. Nu was de tijd er rijp voor. Sinds Appelpop hebben we proefgedraaid en nu zijn we klaar voor het grote werk,” lacht hij.

Zijn vrouw Josine vult aan: “In de afgelopen maanden hebben we van alles uit kunnen proberen. We hebben gekeken welke smaken aanslaan bij het publiek en hebben de menukaart meerdere keren aan kunnen passen. En ook het personeel is inmiddels goed ingewerkt. We wilden alles goed kunnen doordenken en niet overhaast starten.” Het echtpaar heeft drie dochters waarvan er twee tijdens de opening aanwezig zijn. Dochter Anouschka en schoonzoon Henk gaan actief meewerken in het restaurant. Met de bedoeling het binnen een paar jaar geheel over te nemen.

Opluchting

Wethouder Brink gaf in zijn toespraak ruiterlijk toe best een beetje bezorgd te zijn geweest toen het grote pand afgelopen zomer leeg kwam te staan. “Het is een flink oppervlak om te vullen en dat is niet iedere ondernemer gegeven. Michel Rijsdijk heeft een voortvarend soort enthousiasme dat vertrouwen wekt, dus ik ben er heel gelukkig mee. Een uitbreiding van kleurrijk Tiel,” zo schetste hij. “We hebben op het gebied van restaurants al een aardig rijk aanbod aan verschillende stijlen en smaken en Orizaba voegt daar nog een nieuwe smaak aan toe.” Voor deze opening nodigde de familie Rijsdijk de ondernemers van de binnenstad uit om te komen proeven en daar werd goed gehoor aan gegeven. De genodigden lieten zich de hapjes en drankjes goed smaken en de geluiden waren erg positief.

De inrichting van het restaurant is warm, met Caraïbische kleurenstellingen en de familie Rijsdijk kiest voor een kaart met verse producten en een overzichtelijke keuze. Op de kaart staan overigens meer dan alleen Mexicaanse smaken. We zien Argentijnse steak, chili en lime-zalm, natuurlijk burritos, maar ook een Cubaans stoofpotje. “De nadruk ligt op het samenbrengen van de sfeer, eten, drinken en cultuur van Latijns-Amerika,” zo verklaart Rijsdijk. “We combineren smaken uit Mexico, Ecuador en Cuba, maar ook Colombia en Peru. Dat zorgt voor een spannende keuken met salades, soepen, vis-, vegetarische- en vleesgerechten, aangevuld met mais, bonen en squash, chilipepers, tomaten, avocado’s en tropische vruchten als mamey, sapota en zapote én – we zeggen het zelf – heerlijke desserts.”

Welkomstaanbieding

Zowel in de krant als via zijn Facebookpagina vinden de bezoekers een prachtige welkomstaanbieding waarbij de gasten op vertoon van de advertentie kunnen profiteren van twee keer een heerlijk drie gangen menu voor de prijs van één. En dat menu kunnen de houders van een FlipPas ook met hun FlipPas-punten betalen, want Orizaba is ook deelnemer van de Tielse spaarpas.

Mexican Restaurant Orizaba is gevestigd op het Plein 40-42. Reserveren kan via telefoonnummer 0344 701060 of online via www.orizaba.nl

Fotobijschrift: Wethouder Brink (links) heft samen het glas op de officiële opening, samen met de eigenaren van restaurant Orizaba, Michel en Josine Rijsdijk.