Project 1: Flipje Mode 2.0

Doel

Tiel, stad van Flipje rondPromotie van Flipje. Aandacht genereren rondom het unieke fenomeen Flipje door het beeld van Flipje op gezette tijden te transformeren (zgn. 'manneke pis' effect).

Voorzet/inspiratie
Organiseren modewedstrijd voor nieuw en modern Flipje-pak voor een speciale gelegenheid (tbv Flipjebeeld op de groenmarkt). Onderzoeken of er vanuit Modeacedemie Arnhem belangstelling voor eeen dergelijke modewedstrijd (tbv patroon is mal van Flipje beeld is aanwezig). Andere overweging deelname voor iedereen toegankelijk. Doel is tot het komen van een expositie van Flipje-pakjes en uiteindelijk een aantal gelegenheidpakjes aan te kopen. Ook kan er door dit projectteam gekeken worden naar andere promotie activiteiten rondom beeldmerk Flipje. Andere activiteiten als nieuw project indienen.

Licenties/beeldmerk
Alexandra van Steen

Uitvoering 
Werkgroep 1 Flipje

Projectcoördinator
Nog niet bekend.

Terug naar het projectenoverzicht »

22-02-2016

Project was even on-hold omdat betrokkenen te druk waren met andere werkzaamheden. Nu we weer verder kunnen, kijken we ook of we de modewedstrijd niet alleen onder modestudenten kunnen houden, maar ook uitschrijven voor een ieder die zich op dit vlak creatief kan uiten.

In het museum van de stad Brussel zijn momenteel honderden pakjes van Manneke Pis te bewonderen. Zijn kledingkast telt inmiddels al meer dan 900 pakjes. De pakjes zijn allen een eerbetoon aan iets en worden op speciale hoogtijdagen gedragen.

't Zou mooi zijn als Manneke Pis een geduchte Hollandse tegenhanger flipjebeeld_405pixkrijgt.