Project 11: Lege panden

Doel
Het terugdringen van de leeg uitziende etalages van Tiel.

Uitvoering
Hiermee kan Tiel er snel beter uitgaan zien. Door het in kaart brengen van alle leeg staande panden en eigenaren. Daarna in overleg met eigenaren zoeken naar invulling (zie vergeten ambachten). Eigenaren zullen overtuigd moeten worden dat bemanning van het pand geheel Tiel ten goede komt en weer eerder huurders trekt (investeren in de toekomst). De voorwaarden hoe een pand gebruikt mag/kan worden moet vooraf goed worden vastgelegd (tijdelijkheid–energieverbruik-sleutelgebruik-verzekering-sponsering gebruik pand etc ) Het projectteam stelt hiervoor een concept op. Dit wordt natuurlijk voorgelegd aan de pandeigenaren. Het definitieve contract zal beoordeeld worden door een jurist van de Gemeente Tiel, zodat alles goed is ondervangen.
Naast de oude ambachten kan ook gedacht worden aan:

  • Huis van Verhalen – ism bieb plantage RAR – idee Karin Eetgerink
  • Helden van Tiel – alleen gebruik etalage – panelen met verhalen van Tielse helden
  • Modelwinkel – nieuwste retailmogelijkheden (idee ROC)
  • Galerij – Kunstenaars De Werkplek exposeren bemand door bijv Swat/stage ROC

Uitvoering
Werkgroep 7 Leegstand

Projectcoördinator

Terug naar het projectenoverzicht »

23 juli 2015

Het eerste pand wordt binnenkort in gebruik genomen. Makelaardij Arne Witte stelt een pand aan de Kleibergsestraat ter beschikking. De eerste etalage zal gevuld worden als teaser voor de prachtige tentoonstelling As in Beeld, welke tot 26 september te zien is bij van Luijn Natuursteen aan de Morsestraat 32 te Tiel.

 

22 febr 2016

Na de teaser voor de tentoonstelling van Van Luijn heeft nu het Toon Hermanshuis de etalage in de Kleibergsestraat ingericht.

Het 1e evenement van Huis van Verhalen heeft in januari plaats gevonden. De volgende editie vindt plaats in de eerste helft van maart. Hiervoor wordt een panhuisderverhalend in de Weerstraat tijdelijk "bewoond".

Ook krijgen we de handen meer en meer op elkaar om alleen de etalageruit te mogen gebruiken. Dit geeft weer mogelijkheden voor "windowdressing".