Project 18: Dag van de ontmoeting

Doel
Verblijfstijd te vergroten door praktijkvoorbeelden in de winkels te hebben.

Voorzet/Inspiratie
Elke koopzondag zou tevens een dag van de ontmoeting kunnen worden. Waarbij in elke winkel een praktijk gerelateerd onderdeel is te vinden. Hierdoor blijven mensen langer kijken en kunnen producten op een bijzondere manier onder de aandacht worden gebracht.
Het projectteam zou voor elke winkel voorbeelden kunnen aandragen.
Bijv boekhandel heeft verhalenverteller. Sigarenhandel een cubaanse sigarenroller, mode een stylist voor een metamorfose etc etc. Door winkels hun mogelijkheden te tonen en te kijken naar elkaar kan een dergelijk evenement regionale bekendheid krijgen in de vorm van een inpandige braderie (vooral in wintertijd). Ook zal gekeken moeten worden of voldoende winkels bereid zijn om hier aan mee te werken alleen dan zal het mensen naar de stad trekken. (Tiel legt elke koopzondag de rode loper uit).

Uitvoering
Werkgroep 9 Evenementen

Projectcoördinator
Janine de Kok (mail: info@snelhersteltiel.nl)

Margarita Telaku (mail: margarita@telaku-art.com)

Terug naar het projectenoverzicht »

 

Enthousiaste winkeliers in Tiel

woensdag 14 oktober 2015

De samenwerking met Stichting Sint is een feit. Samen zijn we bezig met een leuk activiteitenprogramma voor koopzondag 29 november a.s. We zijn gestart met het enthousiasmeren van de Tielse winkeliers en vragen hen een bijdrage te leveren aan deze Dag van de Ontmoeting. Wij vinden dat in iedere winkel iets te beleven moet zijn. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen gekomen. Wat dacht u van een heerlijke handscrub inclusief balsum bij Rituals of een gratis make-up advies bij Ici Paris XL. Ook de schoenmaker op het Hoogeinde gaat u deze dag meer vertellen over leeronderhoud en laat zien hoe u het beste schoenen kan reinigen en voeden. 

Samenwerking met Stichting Sint

VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2015

Vandaag gaan we in gesprek met Stichting Sint om te bekijken of we onze ideeën voor de koopzondag 29 november (Dag van de Ontmoeting met als thema Sinterklaas) kunnen bundelen. Samen staan we sterker!

Zondag 29 november Dag van de Ontmoeting

Woensdag 15 juli 2015

Ons projectteam bestaat uit Margarita Telaku van Ici Paris en Janine de Kok van schoen- en sleutelmakerij De Snelherstel. Ons idee is om op ZONDAG 29 NOVEMBER een Dag van de Ontmoeting te organiseren met als thema Sinterklaas. De winkeliers van Tiel leggen dan de rode loper uit en nodigen iedereen uit een kijkje te nemen in de winkel waar van alles te BELEVEN is. Om zoveel mogelijk winkeliers enthousiast te maken, zullen wij iedereen persoonlijk gaan benaderen en eventueel helpen met het uitvoeren van praktijkvoorbeelden in de winkel. Om deze dag tot een groot succes te maken hebben wij contact gelegd met het ROC, de turnvereniging Hellas en de KTVM in Tiel. Wordt vervolgd.

Retailtheater

22-02-2016

De eerste dag van de ontmoeting is feit. Jammer van het slechte weer. Het was nat, grijs en stormachtig. Slechter konden we het niet treffen. Daardoor konden de dans- en turnoptredens buiten niet doorgaan en was het vrij stil op straat. De samenwerking met Stichting Sint was super. Hierdoor was er voldoende georganiseerd in de binnenstad en konden we de kosten delen. Ook het ROC TIEL heeft vrijwillig bijgedragen en ook op de inzet van de professionele pieten van Hellas Tiel konden we rekenen.
 
Tot nu toe alleen maar enthousiaste reacties over dit concept. Mensen de winkel intrekken en iets laten beleven dat spreekt de winkeliers aan. Er deden slechts 20 winkeliers mee, maar als begin is dit heel mooi. Dank aan Margarita en Janine voor de organisatie. Zij geven graag het stokje door. We hebben waarschijnlijk al weer organisatoren voor het vervolg. Retailtheater heeft zeker potentie.