Project 6: Woorden van de tijd

Doel
Een plein in de stad met woorden van de tijd. Waardoor de taal van de jeugd van vandaag maar ook van volgende jaar en in de toekomst herkenbaar is in de stad.

Voorzet/Inspiratie
Het organiseren van een jaarlijkse taalwedstrijd vormt de uitdaging. Onder bijv. de 2e klassers van het voorgezet onderwijs. Hierin kiest de jeugd hun woord van het jaar. Zowel het woord als de grafische vormgeving wordt door de jeugd zelf verzorgd en uitgekozen. Uiteindelijk worden 1 of meer per jaar gekozen woorden op een tegel geprint en op een daar voor uitgekozen plaats in de stad gelegd. Het projectteam organiseert de wedstrijd en gaat.

Uitvoering
Werkgroep 2 Taal

Projectcoördinator
Nog niet bekend.

Terug naar het projectenoverzicht »

UPDATE09-09-2015

We zijn aan het inventariseren hoe we het woord in de stad kunnen krijgen door middel van tegels in het straatbeeld. Het moet opvallend zijn en duurzaam. We gaan scholen benaderen om het woord in de stad te krijgen. Maar eerst gaan we naar het kostenplaatje kijken om zo te kunnen bepalen hoeveel tegels we als aanvang kunnen gaan plaatsen.

22-02-2016

Het voorwerk is gedaan door de projectgroep. Een bedrijf, waar tegels geprint kunnen worden die ook nog  eens hufterproof, slijtvast en niet glad zijn, is gevonden. 

De locatie, de Weerstraat, ligt ter beoordeling bij de Gemeente.

Het tijdspad en de begroting zijn bekend, zodra er groen licht komt van de gemeente kan het project haar aanvang vinden en kunnen de studenten van de scholen aan de slag. En als alles meezit, ligt medio juni de taal van jeugd letterlijk op straat.