Project 7: Kunst in de stad

Doel
speeltoestelPlekken in de stad markeren door mooi ingepaste kunst. Als eyecatchers in de stad.

Voorzet/Inspiratie
Gezocht kan worden naar geschikte locaties (vloer wand plafond) en bijbehorende kunstuiting. Dit kan ook in de vorm van een bank, boomspiegel, verlichting etc.
Om een goed beeld te krijgen zouden eerst de locaties van de huidige kunstuitingen in de stad in kaart gebracht moeten worden.
Deze plekken kan men herwaarderen en opnieuw ijken (misschien verplaatsen). Ook het schouwen van de stad op zichtlocaties-plekken die om eye-catchers vragen. Dit kan ook aan de gevel of “in de lucht” geeft al veel informatie.
Beelden zouden ook ook geintegreerd kunnen worden met zitten/ terras/ boom etc
Aandachtspunten ;
– maat van beeld is heel bepalend – in de buitenruimte moeten beelden groter zijn
– materiaal – absoluut onderhoudsvrij en hufterproef
– leidingswerk- bij beelden die voorzien van licht geluid etc iom gemeente
– verzekering
Tevens kan er gekeken worden bij de gemeente wat er zoals nog in depot zit, binnenkort vrijkomt (verplaats moet worden door nieuwbouw). Vanuit de gemeente is er ook het project buitenkunst. Dit zijn kasten die in de stad kunnen worden gehangen. Zie buitenmuseum Tiel.nl

Uitvoering
Werkgroep 6 Kunst

Projectcoördinatie
Nog niet bekend.

Terug naar het projectenoverzicht »

22-02-2016

Als je de stad iets eigens mee wil geven is het natuurlijk mooi als je kunst en eigenheid zou kunnen combineren. Vanuit de gedachte het corso te verlengen groeide de behoefte om voor de winnaars van de corso een kunstwerk te maken, waarop de winnaars terug te vinden zijn.

De corso bestaat al 55 jaar dus al heel wat winnaars verdienen een plaatsje. Hieruit volgt natuurlijk dat het een groeiend kunstwerk wordt waar elk jaar een stukje (een winnaar) bijkomt.