Project 8: Anders zitten

Doel
AnderzittenDoor een andere zitvorm te kiezen het straatbeeld van de Tielse binnenstad verrassender te maken. Tevens de verschillende doelgroepen (generaties) tegemoet te komen in zithoogte.
.
Voorzet/Inspiratie
Het ontwerpen van andere zitvorm(en), voortkomend uit locatie, functie en/of bestaand element. Gekeken moet worden naar verschillende zitmogelijkheden ( ouderen zitten graag wat hoger en jongeren zitten graag ergens bovenop). Tevens kan er gekeken worden hoe elementen zoals elektra kastjes maar ook fietsenrekken/verlichting in het ontwerp te verwerken. De vormgeving moet een gesprek aangaan met haar omgeving. Let hierbij ook op bezonning en wind (of zelfs als schuilplaats incl overkapping).

Uitvoering
werkgroep 3 Inrichting

Projectcoördinator 
Nog niet bekend.

Terug naar het projectenoverzicht »

22-02-2016

Dna gerelateerd zitten. Klinkt goed, maar wat is dat? Kijken naar het dna van de stad en dat ombuigen naar zitelementen. De projectgroep heeft de mogelijkheden onderzocht en is thans in een vrij definitieve fase voor een bootbank.

Zij willen een bank in de vorm van een roeiboot waar het verhaal van de waalcrossers is te horen. Deze komt dan ergens op de stadswal met zicht op de Waal, zodat je in je verbeelding de crossers de Waal kan zien oversteken.

De precieze locatie, de vorm en techniek vragen nog wat aandacht.