Zondag 1 november is het koopzondag in Tiel!

Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Nieuwe FlipPas deelnemer: Souvenirshop Tiel

Nieuwe FlipPas deelnemer: Souvenirshop Tiel

Souvenirshop Tiel

Van streekproducten tot kunst, van koelkastmagneten tot echte Tielse biertjes, Souvenirwinkel Margo heeft een assortiment dat iedere week anders kan zijn. Ideaal voor in een souvenirshop: een informatiehoekje met toeristische informatie. En nu ook de FlipPas.

Tielse fotografen Fred de Langen en Jean-Paul Opperman maakten voor haar foto’s voor ansichtkaarten en koelkastmagneten. “Die koelkastmagneet, daar begon het allemaal mee”, vertelt ze lachend. “Die bleken niet te bestaan en van het een kwam ander. En wat is er nu leuker dan verrassende producten en kunst van regionale herkomst aan te bieden.”

Dat Tiel nog geen souvenirwinkel had, bleek een kwestie van durven. Zo hoorde ze van andere winkeliers. Uit die gesprekken kwam ook het plan om streekproducten aan te bieden. In haar zoektocht naar een geschikt pand kwam ze uit bij een pandje aan de Hoogeindsestraat. Daar was voorheen De Gastronaut gevestigd. Een winkel waarvan de eigenaresse om gezondheidsredenen moest stoppen, maar die haar enthousiasme over de FlipPas direct al over wist te dragen.

Contact
De streekproducten zoals jam, honing, wijnen, sappen en nog veel meer, haalt ze het liefst zelf op bij de leveranciers. “Zo kun je het contact goed onderhouden en zie je waar mensen mee bezig zijn. Daar krijg je vaak weer nieuwe ideeën van. De kunstwerken die ik hier heb staan, moeten niet te groot zijn. Mensen komen langs en willen het gelijk meenemen, dus mijn motto is dat het in een fietstas moet passen.” Ze heeft schilderijen, keramiek, glas, tekeningen, houtsnijwerk, maar ook zeepjes en nog heel veel meer. De kunstwerken zijn betaalbaar en ze ververst het aanbod ieder kwartaal. Terwijl we wachten op een gesprek komen meerdere klanten langs om een leuk cadeautje te laten samenstellen. Een flesje wijn uit Erichem, appelchips, een sapje of een biertje. Allemaal uit de eigen streek. “Dat is veel leuker cadeau geven dan weer een luchtje”, verzucht een blije klant.

Margo Hendriks barst van de plannen. En nodigt mensen uit om hun producten bij haar te komen voorstellen. “Ik ken natuurlijk nog lang niet iedereen en ik wil het aanbod zo gevarieerd mogelijk hebben. Dus ik ben heel benieuwd wat er in de buurt nog meer gemaakt wordt. Het liefst word ik een soort VVV’tje en kun je hier vinden wat er in de regio gebeurt.”