Doel

Een plein in de stad met woorden van de tijd. Waardoor de taal van de jeugd van vandaag maar ook van volgende jaar en in de toekomst herkenbaar is in de stad.

Inspiratie

Het organiseren van een jaarlijkse taalwedstrijd vormt de uitdaging. Onder bijv. de 2e klassers van het voorgezet onderwijs. Hierin kiest de jeugd hun woord van het jaar. Zowel het woord als de grafische vormgeving wordt door de jeugd zelf verzorgd en uitgekozen. Uiteindelijk worden 1 of meer per jaar gekozen woorden op een tegel geprint en op een daar voor uitgekozen plaats in de stad gelegd. Het projectteam organiseert de wedstrijd.

Eerste woorden van de Jeugd onthuld

Onder grijze luchten, maar met veel belangstelling van leerlingen, ouders, docenten en andere genodigden  trokken de winnaars Fleur vd Bergh, Dominique de Vries en Nizam Saglam samen met wethouder Corry van Rhee-Oud Ammerveld de bedekking van de 3 woorden van de tijd. Zij liggen nu “gestrooid” in de Weerstraat te Tiel. De Woorden van de Tijd editie 2016 is een feit. Dab, Kill en Bae zijn de eersten van hopelijk een lange traditie. De docenten van het Linge College, Rosa Bontan, Geertje Lambermont en Floor Bömer vonden het in ieder geval een extra dimensie geven om deze wedstrijd te integreren in hun vak CKV  – Culturele Kunstzinnige Vorming – en willen dit komend jaar zeker herhalen met een nieuwe lichting jeugd van Havo4. De woorden Dab, Kill en Bae zijn aan de geschiedenis van Tiel toegevoegd. Bijzondere woorden, woorden van nu, die dankzij dit project niet meer worden vergeten. Voor eeuwig gevangen door steenhouwerij van Luijn te Tiel in Belgisch hardsteen. Waarbij Kill, kereltje of ventje betekent en wel een beetje lijkt op het Tielse Kjel , Bae schatje vertegenwoordigd en Dab meer een move is. Binnenkort komt er in de Weerstraat een bordje te hangen waarop te lezen valt wat deze woorden betekenen, want vandaag vinden we nog wel een puber die het weet, maar over 20 jaar….. Woorden van de tijd is een van de 40 ideeën van het plan SubTiel, een initiatief van Hart van Tiel.