Op 6 september is het koopzondag in Tiel!

Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

FlipPas-maandprijs vernieuwd

FlipPas-maandprijs vernieuwd

Brils geeft stokje over aan Kookwinkel Oostendorp

Iedere maand heeft de FlipPas, het Tielse loyaliteitssysteem, een andere prijzenpartner die de maandprijs mede ter beschikking stelt. De coronamaatregelen hebben helaas ook hierop hun invloed al gehad. De maandprijs van Brils, van de maand maart, is in verband met die maatregelen verlengd tot en met april. Op 1 mei is de nieuwe prijzenpartner Kookwinkel Oostendorp.

Kookwinkel Oostendorp heeft in tijden van corona haar opening kunnen handhaven. Maar de klanten mogen niet zomaar meer de winkel in, Ingrid Oostendorp heeft daarvoor een routing ingesteld, handgel klaargezet en haalt waar mogelijk zelf de producten uit de winkel. Het onderhoudswerk voor de espresso-apparaten loopt ondertussen flink door. En tussen alle klanten door praten we met Ingrid bij over de nieuwe FlipPas-maandprijs.

Feestelijk gedekt

We dekken op de bovenste etage, waar de tuinmeubelen staan uitgestald, een prachtige tuintafel voor zes personen met een uniek servies. Glazen, waterkannen, warmhoudkan, bestek, placemats, schalen, een broodplank met broodmes, tafelbarbecue, schort, ovenwant en barbecuekookboek. De prijs waarmee het in eigen tuin nog beter toeven wordt! Een prijs ter waarde van vijfhonderdvijftig euro waarmee eten wordt omgetoverd tot dineren.

Ingrid puzzelde lang over welke prijs het moest worden, maar het zomerse servies en de gezellige tafel geeft een frisse voorjaarsuitstraling die past bij de tijd van het jaar. Een voorjaar dat meer dan ooit in het teken staat van de tuin. Dus werd alles uit de kast getrokken en nam ze plaats achter een rijk gedekte dis.

Bijzondere situatie

Een nieuwe prijzenpartner dus, nadat de prijzenpartner van de maand maart wat langer dan gebruikelijk in de picture bleef. Niet alleen omdat het voor veel winkeliers lastig bleek om de FlipPas te gebruiken, maar ook vanwege de onzekerheid voor de winkeliers die zelf deels gesloten zijn. De prijzenpartner voor de maand april – Wuite Mode Tiel – was het hier direct mee eens. Zij zijn als prijzenpartner voorlopig verschoven naar de maand augustus. Wuite Mode Tiel is – net als veel andere winkeliers – met de nodige maatregelen en aangepaste openingstijden wel geopend. En ook via hun facebookpagina kun je hun collectie voorbij zien komen én zelfs bestellen voor bezorging.

Veel ondernemers bieden ook een bestelservice met thuisbezorgen, of een mogelijkheid om buiten openingstijden privé te komen winkelen. Het zijn zware tijden voor de ondernemers in de binnenstad en het is de ondernemersvereniging alles aan gelegen hen zoveel mogelijk te steunen. In verschillende werkgroepen worden plannen gesmeed om als de maatregelen eenmaal worden opgeheven, de consumenten in de watten te leggen en weer massaal de Tielse winkels te doen bezoeken.

“We hebben in onze binnenstad een prachtige selectie winkels met een gevarieerd aanbod van hoge kwaliteit,” zo vertelt voorzitter van Hart van Tiel, Margriet van Heesch. “Die winkeliers, maar zeker ook de horecaondernemers hebben het zwaar. De overheid biedt weliswaar een groot pakket aan steunmaatregelen, maar of het genoeg zal blijken te zijn om het hoofd boven water te houden, dat zal moeten blijken. We zien dat horecaondernemers bijvoorbeeld afhaalmaaltijden aanbieden, of aan huis gaan bezorgen. Die service bieden ook sommige winkeliers. We roepen de Tielse consumenten op om solidair te zijn met al die ondernemers. Omdat we met elkaar de leefbaarheid van Tiel in de hand hebben. En we straks gewoon weer kunnen winkelen.”

Annemiek Wuite zegt: ”Je merkt heel erg dat ook de ondernemers elkaar steunen waar het maar kan. We moeten het samen doen. En juist in deze tijd is de FlipPas een mooie manier om samen te werken. We staan klaar voor onze klanten en wensen iedereen: blijf gezond en steun elkaar!”