Op 6 september is het koopzondag in Tiel!

Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Uitreiking op 1,5 meter

Uitreiking op 1,5 meter

Ongebruikelijke uitreiking FlipPas-maandprijs

Het had een feestelijke maand moeten worden voor de brillenwinkel van Henk Willemse. Op 1 april bestond zijn winkel alweer drie jaar. Het liep allemaal heel anders en het feestelijke gevoel kreeg een domper. De maandprijs werd verlengd en na twee maanden mocht de winnaar de prijs in ontvangst komen nemen, met een prachtig boeket van Meeuwsen bloemen.

De winnaar is Pauline Böckling uit Kerk-Avezaath die nog niet zo heel lang in het bezit is van een FlipPas. Ze is blij met de prachtige collectie waaruit ze een bril mag kiezen ter waarde van maar liefst vijfhonderd euro. “Ik merk dat ik dankzij de FlipPas Tiel weer opnieuw aan het ontdekken ben”, vertelt ze. “Ik kijk nu heel bewust naar welke winkels er mee doen en kwam zo onlangs weer bij Oostendorp binnen, waar ik al heel lang niet geweest was. Echt leuk om te zien wat een enorme collectie ze daar hebben. En ook deze brillenwinkel is echt heel gaaf! Ik ben superblij dat ik deze prijs heb gewonnen. De FlipPas is een mooie manier om de klanten in de binnenstad te krijgen, echt een goede promotie voor de stad. Natuurlijk is het voor nu wel jammer dat sommige winkeliers even geen punten willen geven, maar het zijn gewoon rare tijden, waarin we elkaar moeten steunen.”

Oogmetingen coronaveilig

Dankzij de moderne technologie en oogmeetapparatuur konden bij Brils de oogmetingen al snel weer worden hervat. Met alle aanvullende maatregelen zoals werken op afspraak – zonodig ook buiten de reguliere openingstijden, desinfectie van alle monturen na het passen en een plexiglazen scherm voor het adviesgesprek is het voor iedereen mogelijk om een oogmeting en consult te krijgen. Ook voor mensen met een kwetsbare gezondheid. “Door bijvoorbeeld private shopping aan te bieden, weten mensen zeker dat ze alleen in de zaak zijn en bieden we optimale veiligheid.”

Dat de oogmetingen door kunnen gaan kan dankzij de apparatuur die begin dit jaar werd geïnstalleerd. “Oogmeting 3.0, noemen ze het”, vertelt Henk. “Rodenstock heeft deze nieuwe meetapparatuur ontwikkeld waarmee de oogmeting nog nauwkeuriger gebeurt. In één meting wordt zowel veraf als dichtbij gemeten en wordt op basis van lichtkleur ook dag- en nachtzicht gemeten. Er wordt in totaal op maar liefst een miljoen punten gemeten!”

Nieuwe collectie

Henk heeft een mooie actie voor klanten die twee brillen kopen. “Bij de tweede bril krijgen klanten het tweede glas cadeau.” Bij het adviseren van de prijswinnaar gaat de keuze tussen een zonnebril op sterkte en een bril met meekleurende glazen. “Dat laatste is weer heel erg in opkomst. De techniek van die glazen is ook echt sterk doorontwikkeld.”

Vlak voor de intelligente lockdown had Henk zijn zaak nog geheel opnieuw ingericht. “We kunnen de komende jaren wat dat betreft in ieder geval vooruit”, lacht Henk. “We hebben een vernieuwde etalage, het interieur is vernieuwd en net voor de corona echt toesloeg, hadden we alles klaar. We wilden helemaal klaar zijn voor het vierde jaar van onze winkel. Tja, dat voelt nu wel even wat anders.”

Het optimisme straalt van Henk af, want hij heeft een sterke punten. Behalve de oogmeting en de persoonlijke aandacht die dankzij de maatregelen ook nu gewoon doorgang kunnen vinden, heeft hij ook een prachtige nieuwe collectie zonnebrillen van het Nederlandse merk Art & Jack. “Met deze collectie hebben we een super betaalbare lijn met een heel gaaf design. Ze noemen het merk wel de Nederlandse Ray-Ban. Heel betaalbaar en heel stylish.” Bij Brils kun je al een zonnebril op sterkte scoren voor honderd euro!